Pagina's

woensdag 20 juni 2012

Midnightsun Course lapland

Van 9 tot 16 Juni ben ik samen met een collega en in totaal 10 Nederlandse docenten, 8 Roemeense, 4 Griekse, 3 Duitse, 4 portugese, 2 poolse, 2 sloveense docenten en nog docenten uit; Slovakije, Slovenie, Belgie, Litouwen en Letland naar Lapland gegaan voor de cursus -  eJournalism 2.0 - Educational Collaboration Across Borders Using Web based Tools, -  georganiseerd door Compact network en het Comenius netwerk en euneos.

Wat een ervaring, ik kan het iedereen aanraden! de cursus is goed opgebouwd met genoeg afwisseling in de workshops die je kunt volgen maar ook hulp bij het ontwikkelen van internationale projecten.
Kleinere projecten
kun je via de eJournal organiseren maar ook kun je samenwerken aan grotere projecten die kunnen uitmonden in bijvoorbeeld een uitwisseling met studenten.
Je wordt begeleidt in het werken met de eJournal maar ook met het didactische gedeelte van een project.

Het was al met al een behoorlijk druk programma waarin ook aandacht werd besteed aan de cultuur in lapland. Het Sami museum, de boottocht, het dorpje Nellim waar we het lokale eten geproefd hebben, patsjoki bridge, de wandeling en de prachtige middernacht zon zijn onvergetelijk!



Daarnaast is het een geweldige ervaring om samen met zoveel nationaliteiten aan het ontbijt te zitten en met elkaar de dag door te brengen. Zo hebben we samen Nederland zien verliezen van de Duitsers, gezellig samen met o.a ook de Duitse docenten rond de TV.
In deze week bestonden er geen grenzen! We hebben juist genoten van de verschillende tradities ook bij het eten tijdens de internationale avond. wat een plezier met de 'sheepdance', 'de polka' en natuurlijk de Griekse 'syrtos' (?) of de 'zirtaki' Gelukkig sneuvelde er niets, de bordjes waren van karton :).

Wat zijn mensen trots op hun land! en eerlijk gezegd valt de Hollandse trots dan toch wat tegen, wij hebben 'hoofd schouders knie en teen gedaan' en een Nederlandse Amerikaan..tja geef mij dan de sheepdance uit RoemeniĆ« maar.


Het dagelijkse leven is weer begonnen maar ik ben een bijzondere ervaring rijker! Iedereen die de mogelijkheid heeft om deze cursus te gaan doen raad ik het dan ook van harte aan!

Groet,
Ietje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten