Pagina's

woensdag 20 juni 2012

iPad apps voor in de klas.

iPad apps voor in de klas.




Hierbij even een paar apps die ik de afgelopen tijd ben tegen gekomen. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik over de mogelijkheden!.

Vandaag: Nearpod, Dunno, Draw en Weebly

Nearpod

Deze app, één voor de docent en één voor de student, heeft meer en andere functionaliteiten dan bijvoorbeeld Socrative. Je maakt via de computer de presentatie/slideshow met vragen en opdrachten.
benader deze via je app en geef de leerlingen de inlogcode.

Echt super om mee te werken!


Dunno

Dunno is een geweldige zoek machine. Type een woord of een zin en het zoekt alles wat je nodig hebt, van filmpjes tot wiki`s afbeeldingen etc. Binnenkort wordt de app ge-update en krijgt het ook nog extra functies zoals artikelen e.d markeren. Je kunt ook je eigen Dunno samenstellen uit de items. Een mooie tool om gevonden artikelen te vergelijken en te bespreken. Maar ook een mooie Tool om informatie voor je werkstuk te zoeken en zo zijn er nog een paar goede manieren waarop je de app in de klas kunt gebruiken.

Draw

Maak connectie in de klas met een ander via bluethooth, stel vragen of maak tekeningen die over de les gaan. laat de ander raden of een antwoord geven via de app. De afbeeldingen kun je ook weer delen via twitter.



Weebly

Weebly is bij de meesten wel bekend als een super gemakkelijke website maker. Nu kun je ook via iPhone (iPad kan ook maar is grafisch dan niet zo mooi) je blog op de je eigen weebly website onderhouden!
Deel je laatste artikelen via facebook of twitter!


Volgende keer meer....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten