Pagina's

dinsdag 10 januari 2012

Tutorial in Tildee en documenten embedden

Hoewel het vakantie is geweest heb ik weinig tijd gehad om een stukje te schrijven. Deels omdat ik druk bezig ben geweest (en nog) met www.digilokaal.nl en deels omdat het ook gewoon vakantie was natuurlijk.
Inmiddels ben ik al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de cursus voor collega`s (ik heb er al eens over geschreven).
Ik ga weer iets andere dingen doen dan in de eerste cursus zodat collega`s weer veel te delen hebben met elkaar.
Misschien gebruik ik onderstaande websites ook wel tijdens de cursus maar dat hangt af van een bepaalde vraag of interesse.
Omdat ik ook nog een aantal uren ict geef (inval lessen) aan 3e klassers, en ik een punthoofd krijg van de gebruikte methode, moet ik dus goed kijken naar wat ze zeker moeten weten en wat ze waarschijnlijk moeten weten.
Nu heb ik inmiddels een lijstje waarin staat wat ze moeten kunnen en daar stond o.a in dat ze een instructie moesten kunnen schrijven.

Dat kan natuurlijk ook aangeleerd worden bij het vak Nederlands of elk ander vak maar het leek mij wel leuk om ze over een poosje eens een instructie te laten schrijven op bijvoorbeeld www.tildee.com. Ik heb het in ieder geval eerst zelf maar eens getest.
zie hier het resultaat:
Http://www.tildee.com 

Hoe maak je een animatie in Powerpoint on Tildee 

Deze instructie gaat over een oefening in PowerPoint, bij deze oefening leren ze een heel aantal mogelijkheden van zo'n programma en dat vind ik het mooie aan zo'n oefening. Natuurlijk moeten ze ook een goede presentatie kunnen maken.
Maar ik vind de vaardigheid "hoe maak je een goede overzichtelijke interessante en interactieve presentatie" belangrijker dan het kunnen benoemen van programma onderdelen.
Als je eenmaal weet wat waar voor gebruikt wordt dan kun je alle programma's gebruiken.
Daarbij hoorde ik vandaag dat je in verschillende bedrijven het programma powerpoint al niet meer mag gebruiken.
Ik denk trouwens dat in de toekomst de vaardigheden sowieso belangrijker zijn dan de kennis van een bepaald programma.  Als je weet waar je 'nummering of opsomming' voor gebruikt dan kun dat je in elk programma wel vinden.
Ik vind het dus niet noodzakelijk om gespecialiseerd te zijn in bijvoorbeeld ‘office’ van Microsoft.
Maar goed, morgen gaan we aan de slag met formules in een spreadsheet, ja...in Excel ;)

Ter afsluiting nog eens dezelfde instructie maar dan geupload via http://embedit.in Super eenvoudig je documenten online zetten en embedden in je website.
Je kunt ook kiezen of bezoekers het document kunnen downloaden of printen etc.

Groet en tot de volgende keer :) Ietje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten